Akce: Dny IZS - Týden hrdinů

Publikováno: 11. 9. 2019

Preventivní osvětová akce s názvem Týden hrdinů. Preventivní projekt je určen především pro starší žáky základních škol, kteří se v silničním provozu pohybují již zcela samostatně, ale ne vždy naprosto bezpečně, ale i žáci prvního stupně se dozví užitečné informace.

Začátek: 9. 9. 2019 Konec: 16. 9. 2019

Včera začala na pražském Výstavišti v Holešovicích týdenní preventivní osvětová akce s názvem Týden hrdinů. BESIP se účastní tohoto projektu jako jeden z hlavních partnerů. Školním kolektivům i široké veřejnosti se dále představí kompletní výčet složek integrovaného záchranného systému České republiky, jako např. Armáda ČR, Městská a Vojenská policie ČR, Hasičský záchranný sbor, Vodní záchranná služba, Celní správa atd.

Tento preventivní projekt je určen především pro starší žáky základních škol, kteří se v silničním provozu pohybují již zcela samostatně, ale ne vždy naprosto bezpečně. BESIP připravil, v rámci své interaktivní expozice, preventivní program „Čistě a bezpečně“, jehož hlavním tématem je e-mobilita. Účastníci si mohou vyzkoušet na vlastní ruce a nohy projet jízdu zručnosti na elektrokole či elektrokoloběžce. Pomocí různých překážek jsou na tomto polygonu simulovány nástrahy silničního provozu, s nimiž se všichni uživatelé elektrických dopravních prostředků musejí vyrovnat.

Během týdne projde tímto programem tisíc žáků prvního stupně a dva tisíce žáků druhého stupně pražských základních škol. V pátek se připojí také tři sta středoškoláků.

Na stanovišti BESIP si návštěvníci dále mohou prověřit své znalosti z pravidel provozu na pozemních komunikacích formou elektronického testu. Pro úspěšné řešitele jsou připraveny lákavé ceny.
Pro školní kolektivy je připravena také edukační část, která má za úkol upozornit zejména na rizika při používání těchto atraktivních dopravních prostředků a apelovat na používání všech bezpečnostních prvků a doplňků během jízdy.

Jsem velice rád, že spolu se začátkem nového školního roku se BESIP účastní této ojedinělé akce. Chceme upozornit všechny školáky, a vlastně i dospělé, na všechna případná nebezpečí a krizové situace, s nimiž se mohou uživatelé těchto oblíbenýchdopravních prostředků setkat v každodenním provozu. Zejména ve větších, dopravně zatížených městech, je maximální opatrnost na místě“, dodává vedoucí Samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Tomáš Neřold

vedoucí Samostatného oddělení BESIP

Tělocvična

příprava akce

ukázka z akce

baner akce

 


Přehled akcí