Seznam aktualit

AKCE: Přijďte za námi na URBIS

Zajímáte se o autonomní dopravu? Zajímá Vás bezpečnost dopravy? Přijďte se podívat nejen za námi na stánek na Urbis smart city fair 20.-22.9. 2022 - Veletrhy Brno.

Publikováno: 30. 8. 2022 |


AKCE: Možnosti spolupráce sítě CIVINET s kraji

Centrum dopravního výzkumyu pro Vás pořádá webinář, který je určen pro zástupce vedení krajů, vedení krajských odborů a pro zástupce regionálních rozvojových agentur.

Publikováno: 10. 11. 2021 |



AKCE: Pozvánka na odborný seminář BEZPEČNÁ OBEC

Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Vás zve na odborný seminář BEZPEČNÁ OBEC - Humanizací uličního prostoru ke zvýšení kvality života ve městech a obcích - 15. září v Brně v zasedací místnosti Centra dopravního výzkumu, Líšeňská 33a.

Publikováno: 4. 8. 2021 |





AKCE: PF 2020

Publikováno: 13. 12. 2019 |


AKCE: Dny IZS - Týden hrdinů

Preventivní osvětová akce s názvem Týden hrdinů. Preventivní projekt je určen především pro starší žáky základních škol, kteří se v silničním provozu pohybují již zcela samostatně, ale ne vždy naprosto bezpečně, ale i žáci prvního stupně se dozví užitečné informace.

Publikováno: 11. 9. 2019 |


AKCE: Dopravní situace v okolních státech o víkendu 9. až 11. 8.

Ani o víkendu 9. - 11. 8. 2019 není úniku z dopravních kolon. Vlna turistů ve směru zpět bude silnější než ve směru k moři, jelikož cestou domů pojedou hlavně motoristé z Hesenska, Meklenburska-Předního Pomořanska, Porýní-Falcka, Šlesvicko-Holštýnska, Brém, Dolního Saska, Saska, Saska-Anhaltska, Durynska, Sárska a části severní Evropy, protože příští týden dětem začíná opět školní rok.

Publikováno: 9. 8. 2019 |


Český rozhlas s Jakubem Motlem (CDV) o zimních pneumatikách

Na základě informací na Observatoři byl pozván zástupce CDV do Českého rozhlasu, konkrétně do pořadu "Co vy na to? s Jakubem Motlem". Téma byly zimní pneumatiky. Záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout zde.

Publikováno: 5. 11. 2018 |



Nová sekce Národní strategie bezpečnosti

Na stránkách Observatoře bezpečnosti silničního provozu jsme zveřejnili novou sekci Národní strategie bezpečnosti. Tato sekce obsahuje kapitoly Aktuální strategie Archiv předchozích Strategií Plnění strategie Vkládání dat o plnění + aktuální informace.

Publikováno: 10. 10. 2018 |


Zveřejnění průběžných výsledků ankety Dozor na přechodech

V rámci výzkumu pro Ministerstvo dopravy sledujeme chování chodců na přechodech pro chodce, se zaměřením na děti (do 18 let). Na některých přechodech pro chodce stávají zejména v ranních hodinách osoby dozorující bezpečné přecházení dětí. Cílem dotazníku je zjištění, zda obce využívají dozorující osoby na přechodech pro chodce v období, kdy chodí děti do/ze školy. 

Publikováno: 24. 9. 2018 |


Řidiči na jižní Moravě používají mobilní zařízení častěji než jinde

Centrum dopravního výzkumu dlouhodobě sleduje a sbírá nepřímé ukazatele bezpečnosti silničního provozu. Mezi tyto ukazatele patří nejen rychlost vozidel, ale také užívání bezpečnostních prvků jako jsou pásy, přilby, ať už na kole nebo na motocyklu a v neposlední řadě také užívání mobilního zařízení řidičem během řízení..

Publikováno: 15. 8. 2018 |


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15