Česká republika slaví úspěch na evropském finále "Dopravní soutěže mladých cyklistů" 2022

Uložit jako PDF

Tento článek si můžete
uložit ve formátu PDF.


ČR slavila úspěch i na posledním ročníku této mezinárodní soutěže, který v roce 2019 v Ženevě vyhrála. DSMC se každoročně v ČR účastní přibližně 3500 žáků základních škol.


  O víkendu proběhl v chorvatském Zadaru již 35. ročník evropského finále dopravní cyklistické soutěže ETEC (European Traffic Education Contest), který každoročně pořádá Mezinárodní automobilová federace FIA. Českou republiku reprezentovaly, poprvé v její historii, dvě družstva - pod hlavičkou Ústředního automotoklubu startoval tým základní školy Rudolfovská z Českých Budějovic pod vedením Mgr. Danuše Viktorové a barvy Autoklubu ČR hájilo družstvo základní školy Opatovice nad Labem pod vedením Mgr. Evy Doležalové. 

  BESIP připravil pro všechny děti i jejich paní učitelky v posledním srpnovém týdnu sportovní soustředění, které jim pomohlo se na tuto náročnou soutěž připravit. V Zadaru děti soutěžily v několika disciplínách - dvou jízdách zručnosti, labyrintu nebo testech z pravidel silničního provozu. Nejnáročnější byla virtuální realita - tzv. hazard perception simulace průjezdu městem z pohledu cyklisty.
  V konkurenci 19 soutěžních družstev z 18 evropských států vybojoval tým ZŠ České Budějovice skvělé třetí místo, družstvo ZŠ Opatovice nad Labem skončilo na pěkném šestém místě.   
  BESIP všem dětem i jejich pedagogům k tomuto výbornému úspěchu srdečně gratuluje!
 


https://www.ibesip.cz/getattachment/dc89eaf7-f073-4bca-b935-6c383e95c732/1.jpg?lang=cs-CZ&width=800&height=600&ext=.jpg

Logo Centrum Dopravního Výzkumu, v.v.i.

Logo Centrum Dopravního Výzkumu, v.v.i. Centrum dopravního výzkumu v.v.i.


Komentáře

Abyste mohli přidávat komentáře k tomuto článku, musíte být přihlášeni.

Přihlášení Registrace


Klíčová slova:
Popis: Česká republika slaví úspěch na evropském finále "Dopravní soutěže mladých cyklistů" 2022