Inspekce stávajícího stavu

Uložit jako PDF

Tento článek si můžete
uložit ve formátu PDF.


Inspekce stávajícího stavu je systematická kontrola stávající silniční sítě z hlediska jejího nehodového potenciálu. V článku je tento infrastrukturální nástroj popsán podrobněji.

Inspekce stávajícího stavu je systematická kontrola stávající silniční sítě z hlediska jejího nehodového potenciálu. Tento způsob prevence nehodovosti je v zahraničí úspěšně používán. V ČR není inspekce stávajícího stavu systematicky prováděna.

Inspekce stávajícího stavu se provádí zejména na těch úsecích stávajících pozemních komunikací, na kterých se stává vysoký počet nehod nebo na nehodových lokalitách. Cílem inspekce je identifikovat všechny druhy bezpečnostních nedostatků na existujících pozemních komunikacích, které by mohly způsobit dopravní nehodu nebo mají vliv na vážnost nehod. Inspekce je nejefektivnější, když jsou k dispozici podrobná data o nehodovosti I při omezené znalosti těchto dat je ale možné identifikovat závažné bezpečnostní nedostatky. Cílem inspekce je zabránit nehodám, respektive snížit jejich závažnost.

Logo Centrum Dopravního Výzkumu, v.v.i.

Logo Centrum Dopravního Výzkumu, v.v.i. Centrum dopravního výzkumu v.v.i.


Komentáře

Abyste mohli přidávat komentáře k tomuto článku, musíte být přihlášeni.

Přihlášení Registrace


Klíčová slova: bezpečnost, inspekce, infrastruktura
Popis: Inspekce stávajícího stavu je systematická kontrola stávající silniční sítě z hlediska jejího nehodového potenciálu. V článku je tento infrastrukturální…